neděle 26. května 2013

Byl to akt ryzího kamarádství

Profesionální týmy mají svá pravidla. To nejzásadnější je, že tým má jednu hvězdu a ti ostatní na ní makají. Z toho mají dobrý pocit a občas kus přerozdělených prize money.

Tým klacků je postavený stejně. Proto je tým "A", "B", někdy i "C". Tým "A" ale nekazí nosiče vody penězi, ale v rámci motivačního programu "dobrý kamarád" se nechá občas porazit. A nejlépe tím nejtěsnějším rozdílem. To udělá kamarádovi největší radost. A EPO Survival byl ideální příležitost, udělat v týmu pohodu a opět se stát kamarády.


Pravda, nechat se porazit co nejtěsnějším rozdílem v závodě, který se počítá na body, trasu a pořadí disciplín si závodníci volí podle sebe a body lze získávat i příjezdem před limitem je kumšt, ale co byste pro "B" tým neudělali.

Takže. Ve tři ráno startujeme na kros. Už tady necháváme béčkové kamarády zvítězit, i když jsem to musel dvakrát kamuflovat vázáním tkaničky. Na start k lodím za nimi poslušně bloudíme, v depu si bereme pomalou Sambu a jim nabízíme laminátku (nemohli jsme vědět, že je místního rybáře a je přivázaná). Než si kluci našli Vydru, už jsme byli na vodě a nemohli tak vědět, že Vydra byla divoká a kamarádi se při nástupu cvakli.

Když je v depu celý mokrý a zmrzlý vidíme, kamarádsky to na jedničku bereme okolo po asfaltu a tuhneme ve stoupání na Onen svět, kde nás okolo šesté ranní dojíždějí.

Na trek tak vyrážíme kousek před sedmou společně. Držíme tempo a odhadujeme, že se v chlapech průběžně pohybuje mezi 2 - 4 místem. To se rázem mění po přeplavání Kamýku, který má šest stupňů a tím se dostáváme do čela kategorie žen...

Na konci treku necháváme kamarády vyniknout a na kolo tak vyrážíme několik minut za nimi. Orienťák a brusle nic neřeší, jen kontrolujeme v depu čas a při odjezdu na první bajkovou kontrolou se jedeme podívat ještě do Višňový, abychom nabrali nějaké minuty navíc.

Cestou na poslední kontrolu před Bolskrosem opět raději tuhneme a poslední kopec jedeme na ukázkovýho Cavendishe. Počítáme, že na Bolsu by se to chtělo zdržet, abychom nestihli lezení a neměli zbytečných 260 bodů za dvě sedmičky. Brácha před závěrečným skokem ještě dostává do sluchátek informaci, že kluci už jsou v cíli a dostávají body za dojetí před limitem. Jenže to nestačí. Na poslední chvíli zastavuje, slézá o patro níž a skokem z osmičky posílá kamarádům kýžených 8 bodů, které jim v cíli udělaly nefalšovanou radost.

Kamarádi (Fujdo, Myrku), gratulujeme ke krásnému třetímu místu. Za rok ale počítejte opět s týmem "B".


1 komentář:

  1. V létě byl zněl titulek http://klacky.blogspot.cz/2012/11/a-z-klacku-se-stali-muzi.html
    Letošní sezona po přeplavání přehrady bude jiná...

    OdpovědětVymazat