sobota 6. června 2015

Jak na to? Na nezájem.

Dneska ráno jsem si koupil knížku, abych podpořil knihkupectví na našem maloměstě. Nějaký Hal v ní radí, jak běhat ultra. A protože chci bejt taky správňák, řekl jsem si, že je načase, taky poslat pár rad a zkušeností dál. Je z čeho čerpat, protože úspěchy klacků jsou tuto sezonu opět epochální. Co závod - to bedna: Brutus, Novohradský maraton, Brdská stezka, Jesenická 100, Kvadriatlon, Vltava Run, Epo Survival.

Nemá cenu chlubit se tréninkovou pílí, nutričně hodnotnou stravou nebo nekonečným finančním zázemím. To každej zná. Při projíždění fotek z Epo Survivalu jsem si ale uvědomil, co je ten rozdílový faktor. Je to "nezájem". Tuhle taktiku jsme si vštípili na večírcích, na kterých hra na nezájem vždycky slaví na holky úspěch. Hodiny bychom o tom mohli vyprávět...

Na ilustračních fotkách z letošního Epo Survivalu, vás touto taktikou provedu. Skrývá v sobě několik podtaktik, k úspěchu je potřeba ovládat všechny. Hlavním smyslem je, nedostat se do závodní tenze. Protože jakmile začnete závodit pod tlakem, je to špatně. Navíc budete tak trochu i k smíchu.

Spěchat hned na další kontrolu je zbytečné. Raději si všechno v okolí prohlédněte. Až se sem budete vracet pro čip, snadněji ho najdete.

Voda je chytrá. Nemusíte se hned do ní hrnout. Klidně jí ukažte záda a dělejte, že vám je putna. Vycítí vaše silné ego a bude vám sloužit. 

Když je z čeho vybírat, dejte si na čas. Klidně zařaďte rozpočítávání. Ententýky dva špalíky... Je to fakt uklidňující. Jen pozor na usnutí.

Depo je od toho, aby se v něm nespěchalo. Je to určitá slušnost k pořadateli. I když váš parťák už horlivě vyráží na trať, pořád je dost času, jít si ještě jednou přehrabat harampádí.

Žádné komentáře:

Okomentovat