úterý 17. července 2012

A takhle viděl úspěšnou BA bronzový MYRO


Neznáš bolest! Neznáš strach! Strach jsem teda poznal, po 7 pivech a vyčtení čipu při štafetách v Doxech. Všechno to naštěstí zachránil Lochness, když mi dal 20Kč a poslal s pivem k cílovému oblouku. Ale všechno to začalo asi už dřív. Těžko říct kdy, těch zásadních událostí bylo letos nějak hodně. Cesta z Pápní svatby, kvadriatlonu dvojic, Těžká pohoda nebo víkendová vyjíždka na Bábíka do Rokytnice (kterou si před Rockymanem určitě ještě zopakuju). Prostě příprava jak víno (nebo pivo?).

Na BAčko jsme vyrazili tradičně už v pátek, protože to je ve stánku menší fronta. Letos teda byla už v pátek. Protože kemp byl kurva daleko, nasockovali jsme se do chatičky. Večer klasika, pivo, čárání zvýrazňovačem a lepení mapy, tak aby připomínal 3D mapu Tater. Lobkowicz brzo začal tlačit, takže ze stánku již před zavíračkou a spát. Rybář nás sice zval další den k sobě domů na Jamesona, ale do Loděnice se nám fakt nechtělo. V noci Štěpán rozvrzal celou chaloupku, vzbudil i mě a já za trest hodil ještě z palandy bombu. Honzu to probudilo, takže bylo jasný, že druhej den jedem bomby.

Ráno teda žádná sláva, sušák a bolehlav, ale to bylo přesně to, co jsme trénovali. Stresík nás tradičně dostal, hlavně teda druhou klackovou dvojici Heppyho se Štěpánem, kteří hledali klíče od chatky (které si schovali do tašky s jídlem), až skoro nestihli start. Nás si vychutnal speaker Starosta hned na startu, ale to nás nerozhodilo a jeli jsme bomby hned od začátku, aby věděl, že nejsme silní jen u stánku. Včerejší taktika jet šneka a končit 100bodovkou kdesi za Křivoklátem se nabízela hned od začátku. Bohužel jsme hned na začátku vynechali 80bodovku kousek od startu jen kvůli tomu, že se nám do toho údolí nechtělo už večer ve stánku. Ale pak už bomby po větru, k partyzánům, kolem smetiště v Hořovicích a dál do Zdic. Fujdu jsem sice málem poslal po dálnici na Plzeň, ale nakonec jsme se prokličkovali až ke Krušné hoře. V Hudlicích jsem už začínal mít dost, ale bylo mi jasný, že nesmim rupnout první. Na Krušný hoře už začal mít dost i Honza a nad Jáchymovem bylo jasný, že z Křivoklátu bychom museli do cíle vlakem nebo sanitkou. Což už známe z K70 a není to žádná hitparáda. Nakonec jsme to otočili pro 20 a 30 bodů kolem Berounky a byli rádi, že jsme rádi. Hlavně teda u toho kostela nad Kublovem. A potom v cíli.  117km stačilo. Překvapili jsme sebe, Starostu a asi i pár dalších lidí. Zařízl nás jen Krize s Vénou a nějakej Novak a další Krize. Cíl byl splněnej, protože Hvězdář s Pérákem nás nedali. Ani další klacky.cz, kteří po předstartovním stresu vymysleli o 10 bodů měně. A jistili nás ze 4.fleku.

Pak už jenom kelímek, tankování cestou do motorestu na Bouchalku (to trvalo asi půl hodiny, takže jsem si musel koupit braníka) večeře a stánek. Ve stánku nás samozřejmě znovu dostal stres, protože nám chtěl Kála vnutit na další den gpsku a kreslit postupy. Nakonec jsme zůstali u 5 MaxPrinců a byl klid.  Bohužel MaxPrinc nezůstal ve mně a ráno jsem šel 3x na ToiToi. Že by stresík?

Na startu na nás měli zase nějaký vtipný komentáře. Vůbec nechápu, proč si tolik nebrali do huby i falešnou klackovou dvojici zamaskovanou do Sagvanových klacků. Taktika na neděli byla skoro stejná jedině s rozdílem, že na Sparťanskou mapu musíme i kdyby tam body nebyly. Oni tam naštěstí byly a nebylo jich málo. 80 bodů na Radči a 50 v lomíku nad Březinou, kde jsem letos na jaře při OBLoŽi stavěl kontrolu. Bohužel druhá část taktiky jet s druhou klackovou dvojicí vzala za své hned na startu, kde jsme se tak nějak neviděli. Asi stresík. Začátek skoro stejnej jako v sobotu. Jen pro 30 bodů na 87čku. Že jedem asi zase bomby bylo jasné po hodině, kdy  nás dojel Mlátil, ale to bylo tak všechno. 85tku jsme razili už zase před ním. Cestou na Radeč jsme pozdravili BTčko a vojeli Jihlaváky a na Radči poprvé redukovali kontroly. 80 na Krušné hoře se fakt za 2:15 stihnout nedala. Zvlášt, když jsme ještě museli na Sparťanskou mapu pro 50 bodů. Pak zase sjezd a bomby.  Jo a ještě holky z ekonomu jsme potkali. Dál to bylo pořád stejný. Bomby pod dálnici, po přejezdu jako předloni kolem Kařízku a k partyzánům. Cestou na 30bodovku nad Cerhovicema nás vojel Lauič a my za ním vodjeli do prdele. Takže vracečka a po pěšině na kopec. Tady jsem začal pro změnu pičovat já. A do toho začalo pršet. Do konce nám chybělo něco kolem 50 minut, takže bylo jasný, že musíme jet bomby a zkusit sebrat nějaký 20bodovky okolo. To se nakonec jakž takž podařilo a do cíle jsme přijeli minutu před limitem. Já sice chtěl sebrat ještě jednu za 20 při cestě do cíle, ale dobře, že mi Honza v kopci vysvětlil, že to je pitomost.

V cíli to vypadalo na bednu, ale zase jsme tomu moc nevěřili. Nakonec to klaplo. A kdyby se Krize pokoušel prokousnout řidítka v ostružinách na Cerhovicema ještě o pár minut déle, mohlo být i líp.  I když jen o trochu, protože ten Novák a Krize z Ká Varů  na to fakt maj. Stejně jako Standa Řezáč na laufech, se kterým je jezdí. Další klacky.cz to jistili z podia na 6.fleku, ale tak velké podium se tady nevyhlašovalo. No jak říká hrající kapitán, příští rok musíme: sehnat baby co s náma pojedou (soutěž teamů), přemluvit Fujdu, aby rozjímání o další rok odložil a porazit ekonom v soutěži družstev. S Bášou a Čížou to taky bylo dobrý, ale koeficient za stánek nám pořadatelé zapomněli započítat. I tak to ale stačilo na falešné Sagvanovi klacky, kteří na nás ztráceli 20 bodů. Takže za rok budeme silnější! Eye of the tiger!
Myrek

Žádné komentáře:

Okomentovat