čtvrtek 24. května 2012

Na prahu sezóny jsou klacky k neporažení.

Tedy až do doby než dostanou strom... Ale o tom, jak chutná kůra a jak se tváří doktor, kterého se zeptáte s kapačkou v pazouře, jestli za pět dní můžete běžet maraton, vám nejlépe povypráví nejdivočejší klacek Krajíc.





Naopak ten nejrozumnější, má pár apelů:

Kvadriatlon dvojic  aneb spílání Mirkovi a Krajícovi
Bratr se v den osvobození rozhodl fáborkovat Karlův most (aby tam pak následující sobotu Keňani trefili), a tak hodně promíchal složením našich družstev na tradičním kvadriathonu dvojic. Jeho absence byla znát – v chlapech jsme obsadili kompletně stupně vítězů.  Článek měl napsat Mireček, tak jen několik apelativních poznámek nezvedeným klackům.
1. Když už se, Mirku, hlásíte za klacky a to v momentě, když už jsou volná poslední dvě místa, spočítejte si, kolik klacků je před Vámi a dejte si správně písmenko. Ten kdo se hlásí po Vás (– já), nekouká, že tam áčko a béčko není. A sponzoři, které nemáme, si budou myslet, že dva týmy někde propadly.
2. Když už, Krajíci, žadoníte po babách, které se rozhlížejí z vyhlídek na červené, hroznový cukr, musíte je zároveň poučit, že dát musí každému, kdo taky požádá. Taková jsou pravidla extrémních sportů.
3. Když už oba nestíháte na kole tempu triatletů, nemystifikujte je, že se Káňov se jezdí zprava.  Vaši mystifikaci prohlédli a jeli to zleva. Pak je už nikdo neviděl … 
4. Když už, Mirku, vyhrajete putovní pohár, neměli byste ho zapomenout někde mezi hospodami v Kamenném přívozu. Nyní to budete muset vyhrát ještě devětkrát a vždycky tvrdit, že jste ho zapomněli, než Vám to projde. 
5. Když už se, Krajíci, necháš odvážet ze zpáteční cesty rychlou záchrannou službou, tak jim alespoň tu kapačku koukej vrátit – sušák lze řešit i jinak. Ostatně Mirek už se z celé nehody poučil. (Po bratrově svatbě si dal vyprošťováků před kolojízdou jen pět.)  
No jinak to byl prima závod a děkujeme do Říčan.




Klacky.cz aneb kvadráčoví Klabzubáci - výsledky.

Žádné komentáře:

Okomentovat