neděle 13. listopadu 2011

20 let lahváčku

Původně jsem si myslel, že krátké pojednání o slavnostech k 20tiletému výročí Orientačního Běhu S Občerstvením Na Každé Kontrole (OBSONKKu) sepíši až pan Lorenc vystřízlivý a dostane rozum, ale to bych taky pak možná mohl spojit pojednání s článkem k 30. letému výročí. A nový prezident OBSONKKU Žhaly by mi dal banán za nedodání výsledků.

Takže to bylo tak... Ze všech romantických návrhů, že pojedeme slavit do Kacanov, Liščí Farmu, Hradčan, Sedm Chlebů, Jesenice ajánevímkam sešlo a bandu magorů s votvírama jsme si nechali s bráchou nakvartýrovat do baráku. Bez proslovu a s dvouhodinový zpožděním odstartoval Pakuo štafety. I tak velkorysý čas na přípravu byl pro některé málo, a tak si brácha s Robertem dovolili luxus v podobě odstartování tří minut po výstřelu. Frajeřina? Zkušenost? Ne, pěkná blbost a předem prohraný závod... Vavřín a největší vopici si ze štafet odnesli rychlostně výborně připravení běžci Mrazák s Bokym:

Výsledky štafety
boky+mrazak 14
myro+misa 13
zhaly+hynek 13
papn+jena 13
ondrej+robik 7

Druhý den byl na programu sprint a klasika. S vidinou náročného programu bylo potřeba se ráno poctivě posilnit, což nepodcenil hlavně Myro, který posnídal pětku, a tak jsme z něj raději udělali pořadatele sprintu. Nejdřív dost mrčel, ale pak se úkolu zhostil velkolepě a fotosprint na Karštejně byl luxusní.
Nekompromisní pravidla spolu se žíznivým bratrem mě poslali v prvním kole z kola ven, ale můžu si za to sám, nešel jsem do závodu s dostatečnou pokorou (zejména k pořadateli)

Výsledky sprint:
1. kolo:
dal: ondrej (2), zhaly, mrazak, boky, pakuo, jena (oprava)
ven: robik, papn
2. kolo:
dal: ondrej, zhaly, mrazak, pakuo, boky (oprava)
ven: jena
3. kolo:
mrazak 2, ondrej, zhaly, pakuo, boky
soucet:
ondrej 4, mrazak 4, zhaly 3, pakuo 3, boky 3, jena 1, robik 0, papn 0

Po kvalitních výsledcích ve sprintu a poctivém doplňování ztracených tekutin během celých slavností to vypadalo, že do klasiky odstratují jen ti nejvytrvalejší, ale stačilo pár minut spánku a všichni byli rázem jako rybičky.
Cesta na start sice zase mnohým síla vzala, a tak špačkovali, když museli pro dobroty až na druhou stranu lesa, ale kupodivu tam fakt všichni vyrazili a ještě k většímu překvapení se i všichni zase vrátili. Vítězem se asi stal Žhaly, který měl stejně jako Boky (14), ale k ohni donotoroval dříve. Pěkný výkon předvedl Kuželík, který si při závodě zchrupl, vybil světlo, ztratil buzolu, našel ale basecamp s ohněm a chytře počkal na svítání. Jéňa vsadil na jistotu a šel si dát několik jedniček do hospody, Tojnárek hledal třikrát rybníček a dvořil se, Pakuo posilňoval ztracený morál lahváčema z pořadatelského batohu, Robík klamal tělem, Myro šíleně, ale šíleně hudroval.

Protože pořadatel je flink a nad ránem mu zachutnalo, neví přesně, kdo toho kolik přesně vyzávodil a proto vyzývá závodníky, ať mu do komentářů napíší svůj zářez, ať můžeme zkomplítovat výsledky a zarchivovat je na lahvacovem.miste.cz. Díky.

Hrozné fotky ze slavnosti  hír.

Mapa štafle
Mapa sprint
Bejk pořadatel Lorenc zakreslil tři kontroly téměř neviditelně. A hledej to v mapě ve stresu a ve vlivu.

Mapa klasika

6 komentářů:

  1. 11 mrčících piv, Lorenc

    OdpovědětVymazat
  2. 23, 23, 100, 17, 17. tj. 5 lenivých piv. pakuo

    OdpovědětVymazat
  3. Supr závod ještě jednou díky. Já měl 5 skoro abstinenčních kousků. 22, 23, 100, 11, 17. Rober

    OdpovědětVymazat
  4. O mých 14 víš. Zpětně trochu lituju, že jsem neměl gule na to, abych si dal i to 15. Zhaly

    OdpovědětVymazat
  5. Ja stihnul pouze 9 pif. Tojnarek

    OdpovědětVymazat
  6. Pekny dobrodruzstvi, pekne jsem si zabehal. Bylo jich nejspis 12. Po uspesnym druhym kole jsem se zeblil, treti kolo uz jsem neustal. Kuyel

    OdpovědětVymazat