neděle 8. května 2011

Na indiána je Pařížská dlouhá

Naposledy jsem maraton běžel před 11 lety. Jako správný pitomý junior jsem ho rozběhl na světový rekord, abych se pak protrápil na 2:53. Letos jsem k tomu přistoupil s rozvahou a dvěma cíly. Čas pod 2:50 a jít to na indiána. Což znamená na 90 %, protože nikdy nevíte, jestli ta antilopa co honíte, nemá náhodou natrénováno o něco víc než normálně a vy se za ní poženete ještě pár kiláků navíc.


Až do 30 km vše vypadalo krásně, kilák co kilák za 4 min, a tak na třicátým pěkný čas 1:59:59. Že jsem se neflákal potvrzuje i fakt, že jsem na 15 km dokonce utekl bláznovi s ledvinkou, který mě zle vyučoval na Brdské stezce.

Jenže pak jsem to moc nakopnul kolem Janáčkova divadla, na Libeňáku začalo foukat a na čtyřicátým už to tak pěkně nevypadá - 2:40:57. Chládek v Husákově tichu ale pomohl a tak mám na začátku Pařížský dvě minuty na to, abych to docupital do cíle pod 2:50. Jenže to bych musel trošku zabrat, což by se ale nelíbilo indiánovi. A protože jsem od přírody línej jak veš, ani jsem se moc nerozhodoval a upřednostnil indiána. Ty 2 vteřiny přes 2:50 mrzí, ale co. Aspoň mám motivaci na další rok.
 Pan Lorenc si udělal šatnu u Volvíčka na Hradčanský. Kolemjdoucí kočičky si mysleli, že jde rybařit.

Za pěkný nedělní program děkuji panu Lorencovi a jeho kamarádům z magistrátu, který nám sehnali luxusní čísla. Hlavně teda mně: 666.

1 komentář:

  1. Heppy> příště doufám poběžíš v klackách :))

    OdpovědětVymazat