úterý 8. února 2011

Wenger Patagonian Expedition Race

Člověk má spoustu snů, ale některé si prostě nesplní. Smutné je, že některý zahodí kvůli naprostým blbostem jako je dovolená nebo hypotéka. Palonc na tyhle civilizační choroby naštěstí netrpí, takže od dneška bojuje na "wildest and most beautiful adventure race in the world". A klacky mu samozřejmě drží všechny větve, ať jeho tým Four Continents závod dokončí a třeba i urve nějaké to medailové umístění. I když o to v Patagonii zase až tak tolik nejde. Je to čistý závod, neznámou krajinou a naplňuje trošku jiné lidské potřeby než je uznání ostatních. Ten závod je totiž o životě a o tom, vám ho změnit.

Co to půjde, budeme Palonce a průběh závodu sledovat a sdílet informace. Velké chilské dobrodružství začíná. A bude trvat několi dní...

1. Den
Podle všeho bylo první den nádherné počasí. Trošku neočekávaně. Hlavní favorité Adidas Terrex si dokonce museli půjčit opalovací krém, protože s pařákem vůbec nepočítali. Ale aby to zase nebyla taková pohodička, pěkně foukalo, což bylo parádní na koukačku na třítisícovky, ale na kole a pak na lodi už to nebylo nic moc. Až tak, že kajak byl odložen. Na čele se podle očekávání pohybuje Adidas TERREX a GearJunkie.com.

Aktuálně jsou týmy na treku, který dle pořadatelů závodníky pěkně prověří. Informací bude pomálu, je to fakt hrozná díra. Ale krásná.
3. Den
Zatím suverénně si počíná Adidas Terrex, který již je na sedmé kontrole. Na šestce vedl před druhými Gear Junkie již o sedm hodin. Paloncův týmu se naposledy checkoval na 4. kontrole. Již není tak krásné počasí jako první dva dny, na trek se zatáhlo a poprchává. Po treku čeká na závodníky zase trochu pádlování (50 km) a pak královský trek - 190 km neznámým terénem.

Kromě Paloncovu týmu fandím i zatím sedmým Dancing Panda. Milý název.
Bohužel to vypadá, že Palonc se zakecal s Brazilkou z týmu Selva a oba týmy nestihli časový limit na CP 6.

Palonc je trošku zklamaný. Jak píše na Facebooku, zvolili tempo na 10 dní, ale pořadatelé je po 3 dnech stáhli ze závodu...

Palonc:
Zklamani. To je asi ted to nejpresnejsi co ted prozivame. Po trech dnech zavodeni jsme nestihli limit na kontrole na prvnim treku (treti etape) a poradatele nam neumoznili, stejne jako dalsim 7mi tymum, zacit druhou kajakovou etapu a pokracovat v zavode. Zadna zkracena trat, nic, konec. Jsme z toho zklamani a nikdo moc nechape proc poradatele zvolili tohle reseni.


7. den závodu

Pořadatelům se už nesplní sen o nejdelším treku v historii závodu a možná i v historii AR. Kvůli šerednému počasí, které z řek dělá nepřekonatelné linie a časovému skluzu nabraném díky přerušení závodu během prvního dne kvůli větru, stáhli týmy z treku a vyšlou je až na závěrečný 188 km dlouhý bike. V závodě pokračuje 7 týmu, podle ohlasů opravdu nejde ani tak o závod jako o objevování divoké Patagonie a to se vším všudy.

Stránky závodu: http://www.patagonianexpeditionrace.com/

1 komentář:

  1. dávam ti palec nahoru za tenhle článek hochu.klokan

    OdpovědětVymazat