sobota 8. ledna 2011

O čem mluvím, když mluvím o běhání

Ježuch mi letos nadělal dva pěkné tematické dárky. DVD s kultovním seriálem Dlouhá míle (trenére Brázdo díky) a knížku O čem mluvím, když mluvím o běhání (Majko díky).

Oba dárky se perfektně hodí, protože letos to bude zase o něco víc o běhání než v letech minulých.

Zatímco příběh Ondry Veseckého, který musel spadnout na stejný dno jako Sagvam Tofi (krásná scéna kdy se sundá u dřezu v bistru), aby mohl vystoupat zase zpátky na vrchol, je klasická motivační nakopávačka ve stylu Rockyho, knížka od Murakamiho je taková klidná uvažovačka, co pro autara běh znamená a proč každý den běhá.


V poslední době jsem běhání trošku flákal a spíše se vozil na kole nebo lyžích, ale znovu jsem tomuhle základnímu pohybu přišel na chuť a začnu pěšiny trestat intenzivněji.

Běhání je krásné, když je forma. Bez formy bolí. Nesvezete se, nesklouznete. Ale když to táhne, když si vybejčíte kopec, když si zrychlíte a natáhnete balík za sebou nebo si cupitáte jakoby nic hodinu, dvě, tři, čtyři - to je moc slastný pocit.

A když se tohle povede, tak by pražkej maraton pod 2:50, Brdská stezka pod 3:40 a bedna na Icebugu mohla vyjít.

6 komentářů:

  1. Jo tyhle novoroční kecy jsou vždycky nejlepší...

    OdpovědětVymazat
  2. ve chvilce trudomyslnosti je nejlepsi si pustit neco motivacniho. treba lukase jak si je vodi na sjezdovce. nebo pekne videjko z ironmana (http://www.youtube.com/watch?v=MTn1v5TGK_w) - asi to nepochopi vsichni, ale o tom to je. no anebo se zlejt u drezu samozrejme, ale to se da vzdycky, treba az po te bedne na icebugu.

    OdpovědětVymazat
  3. LU2 tak to si mě zabil. I když Lorenc to dneska na ledíku a s průjmíkem válel podobně!

    OdpovědětVymazat
  4. puchy, co to koleno? naskočíš ještě do axa pelotonu?

    OdpovědětVymazat
  5. Nejdřív se musím zbavit berlí a pak se uvidí, ale tak poslední 3 - 4 návštěvy bych mohl stihnout

    OdpovědětVymazat
  6. Takto to good luck. Držíme ti s Fujdou vždycky fleka.

    OdpovědětVymazat