pondělí 27. prosince 2010

Mrazivý ďábel 2011

V sobotu jsem při Posázavské stezce sebral poslední kontrolu z panákáče, tak je ten správný čas něco sepsat.
Kontrola číslo 2, kupka u žluté.
 Na Mikuláše bývá v Bránické hospůdce vždy šrumec. Kromě policajtů, co se tady již tradičně zašívají před šichtou a mrazem, se tady slejzají i tatínci, kteří si potřebují odfrknout od svých milých dětiček, se kterými vyrazili mikulášským parním vláčkem. A do toho se do hospody za dekou cpeme my - účastníci Mrazivého panákáče. Dvě rychlý pivka, klobás a rychle do vymrzlýho patráku, kde snad již bude Robert s bratrem, kterým již tradičně jdou jinak hodinky. Datum si naštěstí poštelovali správně.

Nakonec nás bude závodit osm: Fanda, Robert, Tojnárek, Příba, Ropák (a pes), Jéňa, Starouš a Mára. Pakuo rodí, tak si přišel dát jen pivko pro radost a nafasovat mapu do muzea. Pravidla jsem trošku zjednodušil (není omezen počet hospod ve vesnici) a tak všichni včas pochopili, že mají z vlaku vypadnout buď v Pikovicích nebo v Lukách a v osm že začíná fotoorienťák v Okrouhlu.

Kromě Roberta a Příby se všichni vysadili v Pikovicích a vysbírali hospody dole u vody a nahoře v Petrově. Pro Fandu to znamenalo získání téměř nedostižného náskoku na ostatní, pro Starouše s Jéňou konečnou - do Okrouhla za námi již nedorazili.

Panákáč je moc fajn i pro pořadetele, protože ti se flákají v prostoru, občas do hospody zajdou a když je tam závodníci vyšťárají, tak řičí nadšením, protože za to mají body. Nás takle vyšťáral Fanda s Tojnárkem v totálně "ty vole inkogníto" hospodě U Slunce před Radlíkem. Tu by fakt našli jen místní a Fanda, který v tu dobu už má 4 panáky na kontrolách a 5 po hospodách. Tuším, že si objednává pivo, griotku, brambůrky a od místních a psa vyzvídá, kde jsou v Radlíku hospody. Bohužel mu to vyzradili.

Zatímco Fanda s Tojnárkem se vydávají dále napospas své jisté smrti, my s bráchou padáme do Záhořan do hospody s krbem a fajn obsluhou. Tady získávají body za šťáru Ropák (a pes) s Márou, kteří neriskují a poctivě sbírají hospody. Dáváme si s bráchou dvě kvašky, polívku a spěcháme postavit fotoOB do Okrouhla a obsadit stůl ve Voodoo baru, kde je start a diskotéka Hustler.

V prostoru závodu bylo panáků a hospod evidentně dostatek, protože na osmou žádní žízniví závodníci nedorazili. V půl desátý se na parketu od sněhu oklepávají vyklidnění Ropák (a pes) s Márou a že si tedy pár kontrol půjdou najít. Jen se divili, že tu ještě není Fanda, protože ho před půl hodinou nasměrovali směr Okrouhlo a cestou ho nemohlo nic vést ze scestí, protože je tam jenom jedna hospoda a tu, když tudy později procházeli, zkontrolovali a tam nebyl. Začínám být trošku nervózní. Moje obavy nerozptyluje ani zasněžený a slušně nalitý Robert s Příbou, který házejí k dobru historku z Radlíku, kde jim v hospodě říkali, že tu před nima byl jeden malej a velkej a velkej byl ještě docela v pohodě, ale malej už byl dost špatnej, ale oba si dali panáka. A pak že našli sníh okolo desátý kontroly rozhrabanej, ale panáky nedotčený a po 50 metrech roztrhanou mapu. Žhavým mobil a vypočítávám, jak dlouho může nacucanej člověk vydržet venku při mínus patnácti. Ani jeden mi to nezvedají. Asi za půl hodiny nakonec volá Fanda, že je v Okrouhlu v hospodě Na hřišti krásně vyspinkanej a kde jako jsme. Ten kluk chytrej se schoval do růžku, aby ho nikdo nerušil a tak ho ani Ropák (a pes) s Márou neobjevili. Za chvíli se objevuje i Tojnárek plnej zážitků, jak ztratil mapu i sebe, šel tmou, padal, plazil se, žral syrové maso. Při pohledu na šlic na držce ve tvaru skoby mu vše věřím. Už chybí jen Jéňa se Staroušem. Jéňa se ozývá z Prahy, Starouš nemá mobil.
 Tojnárek je rád, že má svých pět pohromadě.
Někdo ještě vyráží hledat panáky na fotoOB, jiní již raději teplo diska neopouštějí. Pro místní děvčata jsme poměrně zajímaví, protože jsme naprosto jiní, než ti jejich dosavadní nabíječi. Navíc v moirách krásně voníme, na šusťákách máme suchej lep a taky psa. Do srubu si ale nevedeme žádnou a to ani tu, která byla vyhodnocena jako ta s nejlepšími tepelně izolačními vlastnostmi. A když se Fanda přestal schovávat a i Robert uznal, že víc ze sebe na parketu i před hospodou s hlavou v závěji nedostane, vyrazili jsme vstříc mrazivému srubu. Jenom Ropák (a pes) s Márou jeli autem, protože měli psa a kočička je chtěla svést.
Kliknutím schovej Fandu
Brácha přímo v hospodě hrdinsky spočítal výsledky. Jasně vyhrál Fanda, kterej toho teda měl nelidsky, ale všichni sportovci si zaslouží obdiv za kvalitní rerezentaci.

Výsledky s protokolem o závodě posílám Bábíkovi.

3 komentáře:

  1. Je nam moc lito, ze jsme nemohli obhajovat, protoze jsme tleskali Betovi na o-plese. tak priste zadnou kolizi pls, ty zazitky za to stoji! M+R

    OdpovědětVymazat
  2. No pokud me pamet neklame, sli jsme s Marou pesky. Kazdopadne jsme vyraziliu prvni a do srubu dosli jako posledni .-)

    OdpovědětVymazat
  3. to Ropák: Aha, ale kolem nějakýho auta jste se před diskem motali, ne?

    OdpovědětVymazat