pondělí 4. října 2010

A začíná týden ponocování

Protože ve Španělsku začalo MS v Adventure Race. A sledovat GPS online přenos je hrozná návykovka. I když přiznávám, zrovna přehledné to není a je potřeba se pídit po informacích kde to jen jde:-)

Hlavně v tom ale přeci nemůžeme český kluky a holky nechat samotný. Oni trpí hrozně (ve Španělskuje šeredný počasí), tak se sluší trpět doma aspoň trošku.

Takže klacky dnem i nocí sledují, jak se české týmy perou s tratí.

Every breath you take
Every move you make
Every bond you break
Every step you take
I'll be watching you



A když bude jeden z českých týmu do šestky, tak to se Stingem přezpívám do češtiny!!!

Průběh závodu ve zkratce:

Neděle 3.10. v 8:00 - 51 nadupanejch týmů ze všech koutů světa vystartovalo na trať dlouhou 720 km. Vítěz bere přes 500 klacků. Favoriti jsou adidas TERREX, což jsou přejmenovaní lonští mistři světa (Helly Hansen), tým Blackwater složený z hvězd dříve startujících pod Nike, dále pak Silva\Gerber (dříve Lundhags), Cyanosis, Thule a samozřejmě kiwi tým Orion. První tými očekáváme v cíli v noci ze čtvrtka na pátek. Ředitel závodu předpokládá, že závod v celé délce dokončí jen 15 týmů. Budou to jatka ...

Neděle 3.10. 9:10 - první etapu městský orieňták vyhrál tým Buff před Orionem.

Nedělě 3.10. 13:00 - na bikové 75 km dlouhé etapě s vloženým OB jedou všechny šajby pohromadě - Orion, Silva/Gerber, Buff, Blackwater, Outdry-Chiru, Sveco atd. Z našich se nejlépe drží Tilaci.

Nedělě 3.10. 15:00 - s OB si nejlépe poradili Švédi ze Silva /Gerber. Další týmy jim jsou v patách a čeká je dalších 75 km. Na OB byly 2 pěkný bejkárny. První na scorelaufu, kde byla špatně postavená jedna z kontrol, takže slabším navigátorům chvilku trvalo, než se ujistili, že jsou dobře a jít dál. Druhá podpásovka byla, že se týmy měli v jedné části rozdělit. Což mančaftům pouze s jedním navigátorem taky udělalo pár vrásek na čele.

Neděle 3.10. 23:15 - Silva/Gerber a Blackwater přijeli jako první do depa z bikové etapy a přebalují se na noc, kde je čeká spojený kajak s trekem. Jelikož je pěkná kosa a prší, nic záviděníhodného...

Pondělí 4.10. ráno - Noc se nejlépe povedla Blackwater, kteří se dostali o půl hodiny před Silva/Gerber. Za nimi jsou v závěsu Buff Thermocool, Outdry-CHiru, DareDevils. Skvěle jdou Tilaci, kteří na tyto pronásledovatele ztrácí asi 20 minut společně s dalšími silnými týmy - Thule a Adidas Terrex. Alpini jsou za Tilakem asi hodinku.

Pondělí 4.10. - Ze hry o titul je Orion. Nathan Peterson spadl z kola a upadl do bezvědomí. Po převodu helikoptérou do nemocnice je již v pořádku. Na jeho pádu mohla mít svůj podíl skutečnost, že mu nepřiletělo ze Zélandu kolo a musel si před startem koupit nové, na které nebyl zvyklý.

Pondělí 4.10. 14:00 - První jdou Buff, za nimi šlapou Silva-Gerber, DareDevils AR, Outdry-Chiru a Thule. Tilaci jdou zkušeně okolo 9. fleku cca 2, 5 hodiny za prvními. Alpini ztrácí 3 hoďky, Kompar/eXtream 12 hodin.

Úterý 5.10. 0:30 - Závodníci jsou již na trati přes 36 hodin. V čele Buff pronásledovaný Silva/Gerber. Za nimi 1,5 hodiny zpět Team Outdry, DareDevils a
Thule, kteří se dostali přes Blackwater, kteří šetří síly a šli na hodinu a půl spát. Jsem zvědavý, jak budou Blackwatres v dalším průběhu rychlý, když si dopřáli poměrně nadstandardní dávku spánku. Jejich kapitán Mike Kloser zastávku odůvodnil, že si chtěli odpočinout před nočním horským trekem, který je spojený s těžkými lezeckými disciplínami. Podle Facebookových stránek Adidas Terrexu i oni plánují spánek. V každém případě v depu číslo 12 je povinná spací čtyř hodinovka. Jak znám naše české nespavce, myslím že to tam doklepou bez spaní. Netrpělivě čekáme na zprávy Kuby Malíka přímo ze Španělska, jak jsou na tom naše týmy.

Úterý 5.10. 6:00 - Vypadá to, že Buff již jde dále s velkým náskokem po povinném 4 hodinovém spánku. Silva, Blackwater, Outdry jsou v depu 12 na povinnné přestávce.

Úterý 5.10. 10:00 - Šátkaři Buff v čele o tři hodiny před Silva/Gerber. Španělé mačkají z domácího prostředí co to jde. Vydrží?

Úterý 5.10. 16:30 - Podle online trackingu to vypadá, že se před Silva/Gerber dostal Adidas Terrex. Silva šlape, pardon pádluje, o něco zpět společně s Blackwater a Team Outdry. Někde tam je asi i Thule, který ale mají poškozenou GPS (bude jim vyměněna). Skvěle jdou stále Tilaci, kteří, jak to tak vypadá, jdou osmí. V zádech mají Sweco Multisport a pak tlupu vlčáků, kteří si na CP 12 kroutí povinnou spací čtyřhodinovku. Tam se blíží i Alpini a jistě se těší na odpočinek.

Úterý 5.10. 23:40 - Jedna dobrá a jedná dost špatná zpráva. Španělům začaly pomalu fungovat výsledky. Alpiny odstoupili ze závodu. Stále vedou šátkaři od Buffu a to s poměrně luxusním 4 hodinovým náskokem. Na druhé místo se dostali Blackwater, třetí je Silva/Gerber. Co se přesně přihodilo Alpinům nevíme. Jedna zpráva říká, že Tomáš měl delší dobu trvající bolesti v achilovce, druhá zpráva říká, že v depu navštívil Jirka lékaře, který mu doporučil odpočinek. Po restu ještě vyjeli na kolo, ale po šesti kilometrech se museli vrátit. Nešlo to...

Úterý 5.10. 23:50 - Úžasně stále bojují Tilaci. Trošku se propadli, ale stále je to skvělá desítka. Společnost jim dělají Sweco Multisport. Noci jsou dost chladné. Majstrštyk se povedl domácímu týmu Columbia, který si dal spánek v supermarketu. Naopak moc se nezadačilo v Čechách dobře známým OS Direct, kteří si zapomněli mapy na trek a vysloužili si penalizaci.

Středa 6.10. 0:07 - Zpráva nejzaručenější říká, že to byl Jirkův kotník.

Středa 6.10. 0:13 - Uvidíme, co přinese třetí noc. Udrží Buff solidní náskok nebo po nich tvrdě půjde zkušený Blackwater? A nebo naopak Buff svůj náskok ještě navýší? Ze zpráv na stránkách Silva/Gerber vyplývá, že noc domácím svědčí...

Středa 6.10. 7:24 - Domácí Buff si jdou, zdá se, nezadržitelně za titulem. Před druhými Blackwater mají podle mapy už velký náskok. Následuje Silva/Gerber, Outdry Chiru Bike, DareDevils, Columbia, Thule a na úžasném osmém místě jdou ... wait for it ... TILACI! A to kousek za Thule a s docela slušným náskokem na obhájce titulu Adidas Terrex (v minulém roce Helly Hansen Prunesco).

Středa 6.10. 14:30 - A začíná finiš o první místo:-) První dva týmy (Buff a Blackwater) jsou na trati složené z treku, bruslí a lanových hrátek. To jim zabere asi 6 hodin. Pak už do cíle zbývá jen 70 km bike (cca 5 hod), pekelných 78 km kajaku (cca 12 hod) a závěrečný městský OB (cca 1 hod). Buff si stále drží náskok, ten se ale ztenčil na 2 hodiny. Bude se opakovat MS ve Švédsku, kde Nike (nynější Blackwater) předvedl famózní závěr a urval titul? Třetí jede Silva/Gerber s již poměrně velkou ztrátou. Náš Tilak urval Sweco Multisport a jdou na osmém místě. Momentálně padají na treku z hor (před chvílí byli 2400 m/n/m) do T19, kde nasednou na své Meridy a budou stíhat týmy před sebou (OutDry Chiru Bike, Columbia, Adidas Terrex a Thule). Na Thule ztrácejí asi 2 hodiny. Adidas Terrex zrychluje. Že by úřadující mistři světa chtěli medaili?

Středa 6.10. 19:15 - O tom že Adidas Terrex jsou v pohodě svědčí i fakt, že jejich kapitán Nick Gracie "Likeoval" příspěvek na jejich Facebook stránce:-)

Středa 6.10. 22:30 - Do pořadí začíná promlouvat spánek. Buff stále jasně vede a už šlapou na kole (stage má 71 km). Druzí Blackwaters, ale před třetí Silva/Gerber se dostal dánský DareDevils. Trošku nás napíná Tilak, který již 5 hodin hlásí stejnou polohu, pár kilometrů před T19, odkud se nasedá na kolo. Doufejme, že si jen dopřávají delší odpočinek nebo prostě jen selhala technika.

Čtvrtek 7.10. 1:00 - Blackwater už přes tři hodiny zevlují na jednom místě. Že by spali a připravovali se na závěrečný útok? V každém případě se k nim přibližují Silva/Gerber, kteří se odpoutali od DareDevils. Ti, zdá se, také spí. Vepředu Buff, který snad naopak vůbec nespí. Pátí stále OutDry Chiru Bike, šestí Columbia. Na sedmé místo se před Adidas Terrex dostali Thule. Tilak má stále poslední záznam ze 17:30. Určitě jen došla GPSce šťáva... Těžko odhadovat, jak si stojí třetí český tým Kompar Xstream. Podle online záznamu v závodě pokračuje, momentálně je na biku a blíží se na T14, kde je čeká kajak. Na vítěze ztrácí téměř dva dny.

Čtvrtek 7.10. 1:50 - Adidas Terrex a Thule jdou spolu.

Čtvrtek 7.10. 8:30 - Ze Španělska nemohla přijít lepší zpráva: "Nejčerstvější výsledky: tak Tilaci právě dorazili do TA20 v čase 90:30, společně s týmy Thule a Adidas (6., 7. a 8. místo). Tilaci a Thule šli spát (naši na hodinu), Adidas pokračoval dál. Ty časy nejsou úpln přesné protože budou upraveny o drobné bonifikace a například Tilaci mají stop time 50 minut z prvního lezení." Potvrdilo se tedy, že došla šťáva GPS a ne Tilakům, protože dle online trackingu Tilaci stále tvrdošíjně stávkují před T19. Adidas Terrex se opravdu od Thule trhl a pomalu se dotahuje na DareDevils. Před nimi je ještě na treku Columbia. Na biku už je třetí Silva/Gerber i čtvrtí Outdry Chiru. První dvojice už je na kajaku (78 km, cca 12 hodin). Stále vede Buff, bude zajímavé sledovat, zda Blackwaters stahují. Zatím se zdá, že stahují. Na tomto ultradlouhém kajaku už je i Kompar Xstream, který si to frčí do cíle po zkrácené trati, tak jako mnoho dalších týmů, kteří ztrácejí na vítěze více než 24 hodin. Trošku nám jen nesedí pořadí podle mapy v porovnání s tím, co píše ze Španělska Petr Paseka, protože nám to vychází, že Tilak, Adidas a Thule se rvou o 7.-9. místo. Ale je možné, že některý z týmů vepředu jde jen ve třech. Bohužel výsledky nefungují. Budeme pátrat...

Čtvrtek 7.10. 17:29 - A jdeme do finále! I když to podle mapy nevypadá, tak si Buff drží vedení. A to i díky dost hloupé chybě Blackwaters, kteří si pořáně nepřečetli pokyny a na krátký noční trek museli vyrazit v SPDéčkách. Tedy ne všichni. Monique, Mike a Chris si vypůjčili boty od pořadatelů, ale 48 pro obrovitého Nathan Fa’avae nesehnali. Tak si narval vložky z SPD do ponožek a šel jak ruskej voják dál. Z utrpení ho nevysvobodila ani bruslařská část, protože mu natolik natekli nohy, že musel dál ťapkat v ponožkách. Slušná punkáčovina! Třetí pádluje Silva/Gerber, čtvrtí OutDry Chiru, pátí Columbia, šestí Adidas Terrex a na SEDMÉM MÍSTĚ TILAK, kteří se tak dostali před Thule i DareDevils. No bude to ještě zajímavé. A pro Báru, Tomáše, Jardu a Aleše ještě dlouhé. Stále jsou na biku a mají před sebou předlouhý kajak.

Čtvrtek 7.10. 19:09 - Hmm, a to se na to podívejme. Tilak se dostává podle mapy před mistry světa Adidas Terrex a je šestý. Uvidíme, kde se Adidas objeví při dalším updatu, protože poslední "tracked at" má v 16:16. Buff už je v cílovém městě, kde je čeká už jen městský OB. Dneska už budou spát v posteli, stejně jako Blackwaters.

Čtvrtek 7.10. 20:15 - Buff Thermocool jsou novými mistry světa! Během 5 denního závodu spali celé tři hodiny. To se tedy pěkně rozmazlili. Do cíle dorazili v 18:47. Trať zvládli za 106:47 minut.

Čtvrtek 7.10. 21:15 - V cíli jsou i druzí Blackwater. Na vítěze ztratili 1 hodinu a 28 minut. V závěru mohutně stahovali, ale nestačilo to.

Čtvrtek 7.10. 21:20 - Bohužel "spaní" týmu Adidas Terrex bylo asi jen technického rázu, protože v současné době jsou před Tilaky a naopak se dotahují na DareDevils. Tyto týmy se pravděpodobně sjedou, protože mají před sebou část po řece Torme, po které je zákázáno mezi 20:30 a 7:30 jezdit. Jet se smí jen po jezeře. Třetí Silva/Gerber se už pomalu blíží do cílového města Salamanca. Závěrečný městský OB už vypadá easy, Buff ho zvládl za 40 minut. Za Silvou pádlují Kompaři vstříc zaslouženému cíli. Respekt! Čtvrtí Outdry-Chiru Bike, pátá Columbia (ta už je pravděpodobně lapena v dark zóně a musí čekat do rána. Šestí DareDevils, sedmí Adidas, osmý Tilak.

Čtvrtek 7.10. 22:50 - Thule ožili a dotáhli se na Tilaky. Společně s nimi jde zbytek týmu Orion. Holt dobrá společnost.

Čtvrtek 7.10. 23:43 - Tilaci bojují! Na začátku kajaku šli před Thule.

Pátek 8.10. 0:30 - Thule se na kajak zatím moc nehrnou. Stále jsou trackováni na kontrole na startu kajaku. Tilak se jim vzdaluje. Úplně vidím Aleše, jak zabírá a loď krásně sviští. Stejně jako mě vždycky předjíždí na Hartě při Tvrďákovi:-)


Pátek 8.10. 7:30 - Týmy mohou znovu začít závodit. Do 7:30 byl zákaz pádlování po řece. Prý byla velmi chladná noc. Na buřty, kytaru a zpěv to u vody asi nebylo.

Pátek 8.10. 12:30 - Pro třetí místo si došel skandinávský tým Silva/Gerber. O jejich úspěchu informovala i celostátní švédská online média: http://www.vk.se/Article.jsp?article=383950

Pátek 8.10. 12:45 - A co naši? Kompar Xstream již připádlováva k cílovému městu. Pořadí Tilaku je maličko nejisté z důvodu povinné noční zastávky v dark zóně. Čtvrtí pravděpodobně dokončí závod Outdry-Chiru Bike. Pátí je podle mapy Columbia, kousek za nimi Adidas Terrex i Tilak. Z boje o 5. - 8. místo zdá se vypadl DareDevils. Ještě by se ale kolem Tilaku a spol měl motat tým Thule, který je naposledy trackovaný na konci přehrady, kde byla povinná noční pauza. Je to trošku nepřehledné...

Pátek 8.10. 15:28 - Čtvrtí OutDry v cíli, stejně jako Kompar Xstream. Gratulace veliká!

Pátek 8.10. 16:30 - Teď to jde ráz naráz. V rozmezí pár minut dorazili do cíli Adidas, Columbia a Thule. O konečném pořadí ale rozhodne stop time.

Pátek 8.10. 16:43 - Tilak je v cíli. GRATULACE!!! Pravděpodobně osmé místo. Úžasné. Už teď se těšíme na vyprávění.

Sobota 9.10. 13.30 - Pořadatelé stále přepočítávají stop time, penalizace, bonifikace. Finální výsledky tak stále nemáme. Podle zpráv ze Španělska to bude pro Tilak pravděpodobně 9. místo.

14 komentářů:

  1. Ještě jsem schopen pobrat, že někoho baví se jít na dva dny proběhnout, ale tohle už zralý na vyšetření
    Lochnes

    OdpovědětVymazat
  2. Legendo, proste si potom behani das jeste kousek na kole, kajaku, bruslich... A pak mas mesic volno:-)

    OdpovědětVymazat
  3. chápu, takže to je akce pro lenochy. V tom případě mi vrtá hlavou, proč jsem do toho ještě nešel. L.

    OdpovědětVymazat
  4. To pises z Kanaru???
    De Santa Cruz.

    OdpovědětVymazat
  5. To pises z Kanaru???
    De Santa Cruz.

    OdpovědětVymazat
  6. Z Řevnic. Dovolenou jsem kvůli sledování závodu zrušil:-)

    OdpovědětVymazat
  7. Podle Tvého komentáře to vypadá, že už bys měl pomalinku začít Stinga učit česky. Aby se to do Ježíška stihlo :) Doufám, že bude i společný koncert, myslím, že Pažout by vás do arény pustil a já bych stál v první řadě
    Lochnes

    OdpovědětVymazat
  8. Jasně, Tipsport aréna už je buklá. Ještě aby Darina přestala chlastat a dáme si to i s vokálama.

    OdpovědětVymazat
  9. Lochnes hned po konzíku a taky až naučíme Stinga pít zelenou, mrknem se, co je dalšího v kalendáři. Tenhle chat mě strhnul jako tebe. Ještě Erkiho, Šmíďáka a někoho, kdo nás všechny potáhne a sme komplet. No a po závodě se vlastně měsíc můžeš prospat na zbrusu nový posteli ... vask

    OdpovědětVymazat
  10. Koukám, že moje nová postel začíná být populární - vyřídím jí to, bude mít radost... L.

    OdpovědětVymazat
  11. diky tvemu vycerpavajicimu komentari jsme objevili ze nas kamos z trondheimu Chris Forne byl druhej. zabehli jsme si prvni usek stafet a jsme domluveni na nejaky skialpy. jsem si rikal ze je to sikovnej kluk. toz to abychom zacli trenovat :)

    OdpovědětVymazat