sobota 24. dubna 2010

První lahváč - 6 piv, 19,93 km

Letošní první lahváč byl z mojí strany velkej sportovní dizástr, ale přinesl poučné zjištění.

Po vzoru stavitela Mráze, který se díky vědeckému přístupu k tréninku dostal až mezi českou půlmaratonskou špičku, tak i já jsem k lahváčové disciplíně přistoupil zodpovědně a kromě otvíráku si do lesa vzal i GPS.

A ze stroje vypadly opravdu zajímavá data. Například, že pro první lahváč jsem se nadřel skoro 5 kiláků a za celý závod spálil 1992 Cal. Protože jedno pivko má slabejch 150 kalorií, je lahváček vhodný i pro fitnes holky, ale zatím ho žádná nedělá. Škoda...

Ale pěkně popořadě.

U Montyho umělce se slejzáme po osmé hodině v nevalném počtu. Ze závodníků je tu exprezident Pakuo, Jéňa, bratr a já. Z přihlášených chybí Marťas, který se asi zalekl kapek, Kuželík, který čeká až se manželka uráčí přijít hlídat caparty a Princlík, kterýmu ujel vlak. Nic překvapivého. Dáváme jeden warm up bier, jdeme do závodního a něco před devátou vyrážíme na start s tím, že Kuželík s Princlíkem se připojí během závodu.

1. lahváč, 50:41, 4,94 km
Na prvního pivsona jsem se fakt nadřel. Na předstartu jsme měli zakreslených 6 kontrol. S Jéňou se vydávám na východní větev. Jenže hned první kontrolu trošku míjíme, nechce se mi tu šukat, tak jdu na další, jenže tu nepochopitelně začínám hledat mnohem dřív. Nesedí mi to tu, tak jdu na třetí, že tu si už ťuknu, jenže tam jsou nové oplocenky, tak to vzdávám, a jdu na druhou mapu.

Na mapě vyhodnocuju jako nejlepší variantu návrat pro již jednou hledané kontroly. Malá nejistota na dohledávce, ale už konečně nasvěcuji a otvírám "Mám svý pivo mám, je príma".

2. lahváč, 70:26, 6,67 km
Pokračuji pro druhý kousek. Do kopce před sebou ženu stádo fešných srn. Zase chybka na dohledávce, ale těch děr je tady jako na golfu. Ale je tu.

Třetí kontrolu z tohoto kola si už ťukám zkušeně, jenže ejhle, v lomíku už lomí lahváče Jéňa s Princlíkem. Kurva! Zpět na mapu.
Červeně první neúspěšný pokus, Modře druhé repeté kolo.
3. lahváč, 103:59, 10,33 km
Postup žlutě, je to blbě vidět, no.
Třetí pivko byl majstrštyk. Dlouhej postup, težká dohledávka, ale s jistící kličkou o cestu dřív, nacházím lahváčky bez sebemenšího zaváhání.


4. lahváč, 117:49, 11,22 km

Jenom se svalit z kopce, vyfunět protisvah, spadnout do rokle a najít v ďouře. DONE!

5. lahváč, 158:45, 14,72 km

Začátek po pěšině,návrat přímo lesem.
Zpět na mapu. Cestou potkávám Bábíka, který v lese našel Jéňu, jak pije kontrolu, která ještě vůbec nebyla zakreslená. Jak to Jéňa dokázal nechápu. Vždyť ten les je jak kráva. Mapuju si dvě konroly docela blízko od mapy. Bohužel těsně před první kontrolou odbočuji po špatný pěšině a kupku hledám blbě. Brzy to vzdávám a jdu na druhou namaovanou, kterou už lehce s Jéňou nacházím.

Ještě jednou zkouším kupku, ale nějak se mi to nezdá. Vracím se na mapu, cestou potkávám bratra s Kuželíkem, kteří míří právě na kupku.

6. lahváč, 189:16, 17,2 km
Cesta za posledním lahváčem zeleně.
Cítím, že jsem z formy, a tak si plánuji jen jeden lehkej šláftrunk na posedu. Ten nacházím snadno, loupu poslední pivko a s párou u držky mířím do cíle k Montymu.

Komplet: 3:39:11, 19,93 km
První letošní lahváč vyhrál bratr s 10 kousky. Příště dám GPS jemu, od tu dvacku určitě natočí.

2 komentáře: