neděle 6. prosince 2009

PPS - stále je co se učit

Vždycky jsem si říkal, že závodit v listopadu a prosinci je úplná pitomost. To se má odpočívat a lejt. Ale protože letos pořadatelé naslibovali pozávodní povídání o MS v Portugalsku, tak jsme si s bratrem řekli, že se letos Pražského parkového survivalu zúčastníme.
Nakonec bylo na startu lampionů jak na middlu kontrol - Švihe, Sosák, Vendulka, Vrabčák, Eda, MB, Markétka (LA4 doprovodil). Bratr si udělal svůj vlastní závod ještě před startem, když zaspal, uthl brzdu a místo aby si to se mnou v klidu do Roztok šlápnul podél vody, tak si dal časovku přes Suchdol. No nic, už jsem si na to zvykl ...
Závod byl parádní, zvláště první disciplína fotoorienťák aka rozhlédni se, kde vidíš vrchol jaký máš na fotce a běž, byla výživná a na trojce si nás se Sosákem mazal Vrabčák, kterýmu se nechtěli lézt kopce a v klídku si to oběhl.
Závod se pro klacky vyvíjel very good až do osudového menhiru na bikovém scorelaufu, který byl asi o 150 metrů jinde a lampiony samozřejmě nenapadlo nic jiného než ho hledat v kolečku ve strašným bordelu. Když už to šukání přestalo Edu, Sosáka a spol bavit, tak se vydali na další kontrolu a ejhle, krásný menhir hned u cesty stojí. Pak už si to biker Eda pohlídal a slavně zvítězil. Sosák byl nakonec třetí. Markétka jela na krásu a brala osmej flek.
Ač pro klacky opět bez price money závod to byl přínosný, protože jsem si opět zopakovali jedno ze základních pravidel survivalu - když něco nemůžeš najít přesně v kolečku, nehledej tam jak lampion pořád dokola, ale zkus se zamyslet, kde jinde by terčík mohl být.
Sosák si zase určitě bude pamatovat, že na bruslích se retardéry přeskakují a Švihe, že mapu je dobrý mít po celou dobu závodu.

Švihe se snaží z mojí mapy našlukovat celý bikový scorelauf, protože svojí mapu si nechal frajersky ležet na startu bruslí.
btw. Pozávodní rozprava se myslím povedla, protože si z ní přiliš nepamatuji. Proč mám doma v pokoji rozložené kolo s ráfkem namaděru by mi mohl někdo osvětlit. Možná průvodčí ...
Výsledky hier

Žádné komentáře:

Okomentovat